Dynia Łuskana
Opis
W nasionach dyni znajdują się liczne enzymy, olej tłusty zawierający nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy E, B1 i inne, lecytyny, cukry i białko. Nasiona to ogromne bogactwo związków mineralnych: magnezu, cynku, selenu i innych mikroelementów.(…)
- Nasiona spożywane w ilości 1-2 łyżek dziennie stosowane są w celu hamowania rozrostu gruczołu krokowego.
- Przeciwdziałają też cukrzycy.
- Są cennym uzupełnieniem diety ze względu na zawartość związków mineralnych. Poprawiają śtan włosów, paznokci, skóry.
Bibliografia
NATURA I TY, Nr 9-10(75-76) str.31(Karolina Sienkiewicz)
Waga: 300g
Kraj pochodzenia: Polska
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Termin przydatności do spożycia: data znajduje się na opakowaniu
Składniki: wyłuskane pestki dyni z polskich upraw.
1 kg = 33,33 zł