

Garam Masala
Opis
GARAM MASALA
To Indyjska mieszanka przyprawowa o charakterystycznym ciepłym, korzennym smaku. Dodana w końcowej fazie gotowania nada niesamowity aromat i smak każdej potrawie, nie tylko z kuchni Indyjskiej.
W Indiach nazwą masala określa się mieszanki przypraw w postaci sproszkowanej lub past. Smak masala bywa łagodny i aromatyczny, a także pikantny. Ostrość zależy głównie od kucharza oraz rodzaju potrawy, do której przygotowuje się mieszankę.
Garam masala pochodzi z Indii Północnych, tam przyprawa ta służy do posypywania gotowych dań, aby podkreślić ich smak oraz dodać im łagodnego aromatu tuż przed podaniem na stół. Słowo "garam" oznacza ciepły lub gorący
Powszechnie przyprawę dodajemy do potraw na początku gotowania, ponieważ wówczas mają lepszy smak.
Mieszanka cechuje się korzenno - słodkawą nutą, która idealnie komponuje się z warzywami na patelnię lub jako macerat do piersi drobiowych.
Jest to popularna, wśród naszych klientów, przyprawa do przyrządzenia Śledzi korzennych.
Składniki: kolendra, pieprz czarny, kmin rzymski, kardamon, gałka muszkat., goździki, ziele angielskie, cynamon, liść laurowy.
MASA NETTO: 100g
Produkt może zawierać: gluten, seler, soję, orzechy, gorczycę, sezam.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Data minimalnej trwałości znajduje się na opakowaniu.
Produkt posiada atest kontroli jakości.
PHU AURA-POL, Zygmunt Groszyk
82-300 Elbląg ul. Druska 28
Tel.796 600 214