

Garam Masala
Opis
GARAM MASALA to Indyjska mieszanka przyprawowa o charakterystycznym ciepłym, korzennym smaku. Dodana w końcowej fazie gotowania nada niesamowity aromat i smak każdej potrawie, nie tylko z kuchni Indyjskiej.
W Indiach nazwą masala określa się mieszanki przypraw w postaci sproszkowanej lub past. Smak masala bywa łagodny i aromatyczny, a także pikantny. Ostrość zależy głównie od kucharza oraz rodzaju potrawy, do której przygotowuje się mieszankę.
Garam masala
Słowo garam oznacza ciepły lub gorący
Garam masala pochodzi z Indii Północnych, tam przyprawa ta służy do posypywania gotowych dań, aby podkreślić ich smak oraz dodać im łagodnego aromatu tuż przed podaniem na stół.
Powszechnie przyprawę dodajemy do potraw na początku gotowania, ponieważ wówczas mają lepszy smak.
Mieszanka cechuje się korzenno - słodkawą nutą, która idealnie komponuje się z warzywami na patelnię lub jako macerat do piersi drobiowych.
Jest to popularna, wśród naszych klientów, przyprawa do przyrządzenia Śledzi korzennych.
Indyjska mieszanka przyprawowa zawiera składniki.: Kmin rzymski, kolendrę, kardamon, gałkę muszkatołową i goździki.
Waga: 50g
PRODUKT POSIADA ATEST KONTROLI JAKOŚCI
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.
100g = 8 zł