Migdały w Płatkach
Opis
MIGDAŁY
(572 kcal/100 g)
To najszlachetniejsze z orzechów, posiadają tytuł „króla orzechów". Są bogatym źródłem magnezu, który chroni przed stresem, witamin B2, E, PP oraz potasu korzystnie wpływających na pamięć i koncentrację. Zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się skóry, wzmacniają zęby, włosy i paznokcie. Witamina E pomaga chronić nas przed chorobami, np. Alzheimera. Zawierają wiele jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Według naukowców z Loma Linda University pozwalają zredukować ryzyko rozwoju cukrzycy typu II, m.in. dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka oraz witamin i minerałów. Migdały mogą spożywać również diabetycy, gdyż indeks glikemiczny tych orzechów jest niski (IG=15). Pozwalają także pozbyć się nudności i zgagi, szczególnie uciążliwych podczas ciąży. Ponadto zawierają kwas foliowy potrzebny do prawidłowego rozwoju płodu. Migdały są bogatym źródłem białka, dlatego zalecane są w diecie wegetarian. Powinni po nie sięgać także sportowcy, gdyż zawierają też argininę - aminokwas, który poprawia wydolność mięśni.[1]
[1]Bibliografia: I Adamczyk, „Jedz Orzechy”, NATURA I TY, nr 1-2/2017, str. 89
Waga: 100g
Kraj pochodzenia: USA
PRODUKT POSIADA ATEST KONTROLI JAKOŚCI
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.