

Cynamon Cejloński Laski

Opis
Cynamon Cejloński ma o wiele niższą zawartość kumaryny w porównaniu do zwykłego cynamonu, można go więc jeść również w dużych ilościach.
W KUCHNI
Cynamon Cejloński służy zwykle do przyprawiania dań głównych, natomiast cynamon lepiej pasuje do dań słodkich lub delikatnych w smaku. Dodaje się go do mieszanek przyprawowych, marynat. Cynamon Cejloński pasuje też do duszonych owoców, takich jak rabarbar i jabłka.
SMAK I ZAPACH
Cynamon Cejloński przypomina cynamon, ale jego bukiet i smak jest mniej subtelny, a aromat nieco ostrzejszy.
Masa neto: 20g (40zł=100g)
Kraj pochodzenia: SRI LANKA
PRODUKT POSIADA ATEST KONTROLI JAKOŚCI
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Produkt może zawierać gluten, seler, soję, orzechy, gorczycę, sezam.
Data minimalnej trwałości znajduję się na opakowaniu.